На Львівщині депутати виписували собі премії

22.04.2024 16:44   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Депутати Добромилівської міськради проголосували за призначення премій працівникам освіти, працюючи на керівних посадах у школах.

Старосамбірський районний суд Львівської області оштрафував двох депутатів Добромильської міської ради через конфлікт інтересів. Вони, працюючи у школах, проголосували за призначення премій працівникам освіти. Депутати сплатять по 3400 грн, йдеться у постановах, оприлюднених у Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише LVIV.MEDIA.

За матеріалами справи, депутат Добромильської міськради Микола Гадевич у 12 грудня 2023 року під час засідання міської ради проголосував за встановлення надбавки педагогічним працівникам середніх шкіл громади за 2024 рік. Надбавка становила 5-20% від зарплатні та залежала від кількості учнів у навчальному закладі. Під час голосування депутат проігнорував конфлікт інтересів, а саме те, що він сам є заступником директора Добромильської загальноосвітньої середньої школи.

Того ж дня депутат Добромильської міськради Іван Баген, який працює директором загальноосвітньої середньої школи села Чижки, проголосував за надання надбавки до зарплат директорам шкіл громади. Надбавка для директорів складала 20% від зарплатні. На судовому засіданні обидва депутати визнали свою провину.

Старосамбірський районний суд Львівської області визнав, що в обох випадках у діях депутатів був присутній конфлікт інтересів. Миколу Гадевича та Івана Багена зобов’язали сплатити штрафи у розмірі 3400 грн. Дані постанови депутати ще можуть оскаржити.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews