У Львові працівник залізниці фотографував переміщення вйськової техніки

24.04.2024 11:46   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Згідно з матеріалами справи, Роман С. поширив інформацію про направлення в Україну зброї та подальше її переміщення залізничними шляхами щонайменше п’ять разів.

Шевченківський райсуд Львова засудив працівника «Львівської залізниці» Романа С. за те, що він фотографував переміщення військової техніки, а потім пересилав ці фотографії нібито своїм знайомим, пише LVIV.MEDIA.

Як сказано у вироку суду, опублікованому у квітні 2024 року, чоловік — уродженець Яворівського району і працює оглядачем-ремонтником вагонів пункту технічного обслуговування вагонів ВСП «Експлуатаційне вагонне ДЕПО Клепарів» «Львівської залізниці». Він кілька разів збирав та поширював невстановленим людям інформацію про переміщення військової техніки в межах України. Отриману інформацію залізничник пересилав через месенджер WhatsApp.

Згідно з матеріалами справи, Роман С. поширив інформацію про направлення в Україну зброї та подальше її переміщення залізничними шляхами щонайменше п’ять разів:

  • 16 травня 2023 року;
  • 16 червня 2023 року;
  • 25 серпня 2023 року;
  • 27 серпня 2023 року;
  • 18 грудня 2023 року.

Залізничник фотографував переміщення військової техніки поруч з місцем свого проживання, а також у районі залізничного вокзалу, станції Підзамче та ще за однією адресою. Отримані знімки пересилав через WhatsApp нібито своєму знайомому.

На суді залізничник визнав провину й розповів, що з початку  війни переписувався зі своїм знайомим, який проживає у Польщі, зробив  фото техніки, яка переміщалась залізницею, і надіслав йому, але без будь-якого умислу проти держави та спричинення шкоди цій техніці, а лише показати, що Україна бореться проти ворога.

«Тепер розуміє, що вчинив неправильно. Не хотів нікому заподіювати шкоду, у вчиненому щиро розкаюється та просить його суворо не карати, оскільки продовжує працювати, має на утриманні неповнолітніх дітей», — сказано у судових матеріалах.

Зрештою суд визнав чоловіка винним у поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, у тому числі про їх переміщення територією України, якщо таку інформацію не розміщували у відкритому доступі Генштаб ЗСУ, Міноборони, ГУР, СБУ чи партнери України. Його засудили до п’яти років в’язниці, але звільнили від ув’язнення, призначивши натомість три роки умовно з випробувальним терміном. Вилучені телефони чоловікові повернули. Допоки вирок не набуде чинності, залізничник перебуватиме під домашнім арештом.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews