У Садового отримали ще один позов у справі геріатричного пансіонату

24.04.2024 22:20   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

ГО інвалідів "Центр реабілітаційних ініціатив "Діяльне милосердя", яке планує забудувати 2,4 га землі біля геріатричного пансіонату на вулиці Медової Печери, подало позов до суду на департамент містобудування ЛМР.

ГО інвалідів "Центр реабілітаційних ініціатив "Діяльне милосердя" вимагає визнати протиправними дії департаменту містобудування ЛМР та управління держконтролю за використанням та охороною земель. Організація хоче заборонити проводити будь-які обстеження на ділянці біля геріатричного пансіонату. З відповідним позовом ГО звернулась до суду, пише LVIV.MEDIA.

Як йдеться в повідомленні, 15 років тому ділянку розміром 2,4 га, прилеглу до пансіонату, передали ГО "Центр реабілітаційних ініціатив "Діяльне милосердя" для будівництва соціального закладу. Міська влада стверджує, що організація зареєструвала на ній споруду площею 56 кв. м, яка насправді не існує.

“Жодної нерухомості на 56 кв. м (як написано в документах) на ділянці ніколи не було. Це підтвердили під час спільного виїзду представники ЛМР та Львівської облради. Це офіційно задокументувало під час обстеження міське управління держконтролю за використанням та охороною земель,” — йдеться в повідомленні департаменту.

Нещодавно у Львівський окружний адміністративний суд надійшов позов від ГО інвалідів "Центр реабілітаційних ініціатив "Діяльне Милосердя" до департаменту містобудування ЛМР та управління держконтролю за використанням та охороною земель. Організація вимагає визнати протиправними дії департаменту містобудування зі створення комісії для проведення обстеження земельної ділянки та зобов’язати утриматися від таких дій, а також визнати протиправними дії управління державного контролю за використанням та охороною земель з проведення обстеження земельної ділянки з оформленням акта обстеження.

Як зазначили у департаменті, справу призначили до розгляду за спрощеною процедурою. Юристи департаменту містобудування будуть подавати клопотання про розгляд справи у загальному порядку.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews