Кашлюк: на Рівненщині зафіксували понад сотню випадків захворювання за три місяці

25.04.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews
 

За три місяці цього року в області зафіксували 143 випадки кашлюку. Це більше ніж за весь 2023 рік. Крім цього, зареєстрували один лабораторно підтверджений випадок кору.

Про важливість щеплення від цих та інших хвороб говорили під час брифінгу в РівнеОДА із завідувачем відділу імунопрофілактики, лікарем-епідеміологом Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб Іванною Лебєдєвою.

«Інфекційні хвороби небезпечні своїми ускладненнями, особливо для дітей та груп ризику. Це також створює навантаження на систему охорони здоров’я. При цьому запобігти інфекціям легше і швидше, ніж лікувати ускладнення», - зауважила спікерка.

До слова, з 24 квітня стартує Всесвітній тиждень імунізації. Його проводять щороку, аби нагадати про необхідність щеплень для захисту людей від інфекційних хвороб.

«У межах цього тижня на Рівненщині безкоштовно проводитимуть скринінги, робитимуть щеплення тощо. Такі заходи заплановані в багатьох громадах. Тож раджу стежити за анонсами на нашій сторінці», - повідомила Іванна Лебєдєва.

Так, вже сьогодні, 25 квітня, у м.Рівне на території ТРЦ «Чайка» з 11:00 можна буде виміряти рівень глюкози в крові, отримати щеплення та консультації лікарів-епідеміологів.

Пресслужба РівнеОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews