У Львівському ОТЦК прокоментували скандал із затриманням водія ГО Порятунок тварин. Харків

27.04.2024 12:16   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Вранці, 26 квітня, працівники Яворівського РТЦК та СП зупинили машину ГО "Порятунок тварин. Харків" і доправили водія у центр комплектування. Волонтерки, які намагались його визволити, вступили в конфлікт із працівниками ТЦК та зафільмували інцидент.

На конфлікт відреагували у пресслужбі Львівського ОТЦК та СП.

Як повідомили на Facebook-сторінці ГО "Порятунок тварин. Харків", близько 4 ранку машину волонтерів зупинили. Вони розповіли, що перевозять тварин, та показали документи. У водія, за даними волонтерів, забрали паспорт, після чого супроводили його у районний центр комплектування.

Інформацію про доправлення чоловіка у Яворівський РТЦК підтвердили у Львівському ОТЦК та СП.

"Інформуємо, що 26 квітня близько 04:00 представники першого відділу Яворівського РТЦК та СП у рамках взаємодії з ДСПУ КПП "Шегині" доставили у вищезгаданий ТЦК військовозобов’язаного громадянина. Він пройшов медичне обстеження Мостиською територіальною позаштатною військово-лікарською комісією при Яворівському РТЦК та СП, за результатами якої був визнаний придатним до військової служби", — йдеться у повідомленні.

Дві волонтерки, які супроводжували чоловіка, вступили в суперечку з працівниками ТЦК. Цей фрагмент можна побачити на відео, яке зняли жінки. У ролику волонтерки говорять, що "закрили нашу людину" та заявляють про порушення прав людини. Коли чоловіки у формі закривають ворота, жінки починають у них гупати. Після цього один з працівників ТЦК виходить і, лаючись, погрожує вдарити жінку, якщо вона ще раз постукає. Волонтерки кажуть, що викличуть поліцію, на що військовослужбовець відповідає, що йому байдуже в нецензурній формі.

В обласному ТЦК та СП заявили, що засуджують дії військовослужбовців.

"Дві громадянки, які супроводжували військовозобов’язаного, систематично вступали в суперечку й провокували військовослужбовців на конфлікт. Поведінку військовослужбовців засуджуємо. Проводиться службова перевірка, обставини з’ясовуються", — йдеться у повідомленні.

За даними ГО "Порятунок тварин. Харків", зараз водій перебуває у Моршині.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews