На Львівщині чоловіка засудили до трьох років ув'язнення за ухилення від мобілізації

29.04.2024 14:45   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Дрогобицький районний суд Львівської області засудив на три роки ув’язнення мешканця села Волоща Андрія Н., який ухилявся від призову на військову службу під час мобілізації.

Чоловік пройшов ВЛК, але проігнорував повістку для відправки до військової частини, пише LVIV.MEDIA.

З матеріалів справи відомо, що грудні 2023 року Андрій Н. пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його обмежено придатним до військової служби. Йому офіційно вручили повістку та повідомили час, дату та місце, куди він мав прибути 4 грудня для подальшої відправки на військову службу. Однак чоловік умисно не з'явився у зазначене місце, не маючи на те поважних причин та не користуючись правом на відстрочку від призову. Це і стало підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Під час судового розгляду Андрій Н. визнав свою провину повністю. Він пояснив, що хоч і був визнаний придатним до військової служби, проте має проблеми із зором та малолітню дитину. Він щиро розкаявся і просив не карати його суворо. Проаналізувавши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину та призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews