Громади Львівщини за перші три місяці скерували на підтримку наших військових понад 500 мільйонів гривень, - Козицький

01.05.2024 22:04   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

З обласного бюджету за перші чотири місяці року для потреб наших воїнів виділили 350 мільйонів гривень.

Про це розповів глава Львівської ОВА Максим Козицький під час форуму громад та волонтерів "Львівщина для ЗСУ".

"З тих 500 млн. понад 200 мільйонів – виключно на дрони та бойові безпілотники різних типів. Засоби радіоелектронної боротьби та безпілотники – наш пріоритет.

Ми і надалі будемо допомагати оборонцям. Але, щоб допомога надходила захисникам швидше, а громади підтримували їх активніше, потрібні законодавчі зміни", - зазначив Максим Козицький.
 
В області чекають, що Верховна Рада України ухвалить Закон №9559, який дозволить територіальним громадам напряму фінансувати військові частини. Бо зараз чимало часу вони витрачають на проведення тендерів, пошук обладнання, закупівлю і погодження кошторисних документів з Міністерство оборони України.
 
"Ціною втраченого часу є здоров’я, а іноді і життя наших людей", - додав він. 
 
Як влучно зауважила в межах події керівниця "Victory Drones" Марія Берлінська, якщо минулий рік можна було назвати роком застосування дронів, то зараз бачимо збільшення роботизованих систем різних типів і класів. Щоб перемогти, маємо берегти життя воїнів, розвивати застосовування технологій на полі бою, працювати швидко та скоординовано.
 
"Дякую організаторам за майданчик для конструктивного діалогу та партнерства між волонтерами, військовими формуваннями, ветеранами, виробниками оборонно-промислового комплексу та представниками органів влади різних рівнів", - наголосив Козицький.

Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews