У Садового хочуть «простити» борги компанії-забудовника елітного ЖК

03.05.2024 12:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали про звільнення ТОВ “Галіція Апартментс” від заборгованості зі сплати орендної плати за землю та судового збору. Компанія заборгувала міськраді понад 700 тисяч гривень.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту ухвали, у 2019 році Господарський суд Львівської області задовольнив позов міськради до фірми “Галіція Апартментс” про стягнення заборгованості по орендній платі. На виконання цього рішення у 2020 році відкрили виконавче провадження. Сума боргу становить 736 тис. 961 грн орендної плати за землю та 13 тис. 156 грн судового збору, повідомляє Lviv.media.

Однак у 2022 році Господарський суд визнав ТОВ “Галіція Апартментс” банкрутом і постановив ліквідувати підприємство. Відповідно до цієї ухвали у березні 2023 року виконавче провадження щодо стягнення боргу було закрите. Враховуючи неможливість виконання судових рішень через ліквідацію боржника, керівництво юридичного департаменту міськради вирішило винести на розгляд сесії питання про списання боргу з ТОВ “Галіція Апартментс”.

За умови ухвалення відповідного рішення, фірму остаточно звільнять від сплати 750 тис. 118 грн заборгованості у міський бюджет.

До слова, 20 квітня 2024 року бельгійське місто Мехелен офіційно стало містом-побратимом Львова. Андрій Садовий підписав відповідну угоду про співпрацю з мером Мехелена Бартом Сомерсом.

Нагадаємо, у 2013 році у Львові заклали перший камінь інноваційного проекту житлового комплексу “Бельгійське містечко”на вулиці Джерельній, 69.  Фінансували проект дві бельгійські компанії – Equilis і TPF Group. Перша з них спеціалізується на інвестиційній діяльності, управлінні активами, маркетингу та будівництві нерухомості. Друга має великий міжнародний досвід у сегменті консалтингу, архітектурно-проектних робіт і послуг управління проектами. В Україні вона представлена компанією «TПФ Україна» із головним офісом у Львові.

Далі – цікавіше. Коли постало питання про надання і погодження земельної ділянки та затвердження різних дозволів, на обрії вигулькнуло ТОВ «Галіція апартментс», яке вже має у місті трохи «підмочену» репутацію. Саме це товариство і реалізовувало проект «Бельгійське містечко».

ТОВ «Галіція апартментс» було створене у 2012 році тому трьома компаніями. А саме – бельгійською «TPF», «Жек інт» (Люксембург) і ТОВ «Хабітат Юкрейн» (Україна). Власниками останньої є ще дві компанії – «Бізнес парк Львів» та «Ю ар бі інвест».

Співвласником ТОВ «Ю ар бі інвест» є Тарас Колянковський, який водночас обіймає директорську посаду. І не лише в цій компанії, але й у «Галіція апартментс», «Хабітат Юкрейн». Принаймні, таку інформацію можна віднайти у Інтернеті.

Що ж до «Бізнес парк Львів», то він належить Олексію Курилишину, дружина якого є кумою львівського мера Андрія Садового, і Тарасу Хмеловському, колишньому голові наглядової ради ПАТ «Львівське автотранспортне підприємство 24654».


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews