Колишній податківець викупив майно державного підприємства у Львові

04.05.2024 09:27   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Любомир Тхір має заплатити за «Львівдіпрокомунбуд» понад 18 млн грн.

Фонд державного майна провів повторні торги з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Львівський державний інститут проєктування комунального будівництва "Львівдіпрокомунбуд"». Стартова ціна обʼєкта зросла майже у 59 разів і становила понад 15 млн грн, повідомив голова Фонду державного майна Віталій Коваль, пише Lviv.Media.

На повторний аукціон «Львівдіпрокомунбуд» виставили за вдвічі меншою ціною — 255 215 грн, ніж на торгах 10 квітняЮ, які скасували, бо переможці відмовилися підписувати договір купівлі-продажу. За лот змагалися сім учасників. Його переможцем стало ТОВ «Львівська варта». Компанія має сплатити за єдиний майновий комплекс «Львівдіпрокомунбуду» понад 18 млн грн (з ПДВ).

Засновником і власником ТОВ «Львівська варта» є колишній заступник начальника відділу оперативного управління головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області Любомир Тхір. Як писало раніше видання «Наші гроші», Любомир Тхір одразу після звільнення вніс у статутні капітали трьох компаній майже 4 млн грн. У 2017 році він заснував ТОВ «Львівська варта», ТОВ «Охоронний альянс "Сворд"» і ТОВ «Дедуктивна компанія "Мока"». Водночас Тхір декларував менші активи, ніж ті, які вклав у вказані компанії.

На перших приватизаційних торгах за майновий комплекс «Львівдіпрокомунбуду» ТОВ «Охоронний альянс "Сворд"» був другим: фірма запропонувала за лот 19 млн грн, лише на 6000 грн менше від переможця — Міжрегіональної науково-виробничої асоціації підприємств «Авіокон Проєкт». Цей аукціон визнано таким, що не відбувся. Обох його переможців дискваліфікували за те, що вони відмовилися підписувати протокол купівлі-продажу.

Активи Львівдіпрокомунбуду розташовані за адресами:

м. Львів, вул. Січинського, 28 у Сихівському районі;
м. Львів, вул. Академіка Богомольця, 9 (центр міста).
Об’єкти нерухомого майна, що підлягають приватизації, становлять 71/100 частку загальної площі 1263,3 кв. м єдиного майнового комплексу держпідприємства: приміщення гаража, гаражний бокс, навіс, прохідна, асфальтований майданчик, огорожа на кам’яному фундаменті.

До складу об’єкта приватизації також входять 59 одиниць обладнання, меблів, інвентаря, комп’ютерної та офісної техніки тощо.

ТОВ «Львівська варта» може займатися такими видами економічної діяльності:

діяльність приватних охоронних служб;


діяльність із керування комп'ютерним устаткованням;


ремонт інших побутових виробів і предметів особистого вжитку
ремонт обладнання зв'язку;


діяльність агентств зі стягування платежів і бюро кредитних історій;
проведення розслідувань;


обслуговування систем безпеки.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews