Львівська міська рада демонтувала незаконний МАФ з шаурмою

09.05.2024 13:12   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Незаконно розміщений кіоск з шаурмою демонтувала міськрада, оскільки власник кіоску Юрій Путас не демонтував його самостійно за визначений термін.

Львівська міська рада відсудила у власника незаконно розміщеного кіоску вартість демонтажу. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області, оприлюдненого у понеділок, 6 травня. Власник МАФу, Юрій Путас, не розібрав кіоск самовільно, тому його демонтажем зайнялась міськрада, пише LVIV.MEDIA.

Демонтувати кіоск, що був встановлений без дозвільних документів на площі Галицькій, 10, Юрій Путас мав у період з 28 квітня по 5 червня 2020 року. Однак власник кіоску з шаурмою та, за сумісництвом, співвласник “Галицького ринку” та ПП “Український Медіа-центр”, на вимогу міськради не відреагував і не розібрав добровільно МАФ. Відтак, споруду знесли 14 вересня 2021 року коштом міськради.

Аби відсудити вартість демонтажу кіоску, ЛМР звернулася з позовом до суду і Господарський суд Львівської області повністю задовольнив вимоги позивача.

“Стягнути з відповідача на користь позивача Комунального підприємства Адміністративно-технічне управління 21 600 грн витрат, пов`язаних з проведенням демонтажу тимчасової споруди та 2 684,00 грн понесених витрат на сплату судового збору” — йдеться у судовому рішенні.

Журналісти нагадали, що під час демонтування МАФу на у 2021 році, Юрій Путас навіть побився з працівниками “Муніципальної варти”, які мали забезпечити порядок під час демонтажу кіоску. Чоловік вдарив одного з муніципалів в обличчя, мовляв, демонтуючи кіоск працівники почали ламати його майно.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews