Академія сухопутних військ у Львові закликає зупинити дискредитацію проти військового вишу

10.05.2024 00:33   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Колектив Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного виступив із відкритим зверненням до депутатів Верховної Ради України та військового керівництва держави щодо ситуації в Академії.

Звернення оприлюднила доцент академії Тетяна Плазова.

Як зазначено у зверненні, проти Академії сухопутних військ розгорнули принизливу кампанію в інформаційному просторі і це «підриває морально-психологічний стан колективу» та «вносить розбрат у військову спільноту».

Автори стверджують, що предметом спекуляції та деструктивних дій стала ситуація, яка розгортається за участю старшого солдата Олександра Поповича. До слова, солдат має 4 не знятих дисциплінарні стягнення і перебуває під кримінальним провадженням.

«За наслідками численних перевірок, проведених органами військового управління, Військової служби правопорядку, О. Попович був відрахований з числа курсантів Національної академії», – йдеться у зверненні.

Колектив Академії стверджує, що перебуває під системним тиском з боку народних депутатів. У цьому контексті згадуються депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход.

«Ми вимушені захищатись й від ворогів внутрішніх, які наділені високими владними повноваженнями і які під зовні привабливим приводом захисту прав військовослужбовців, прагнуть скомпроментувати Національну академію сухопутних військ в очах суспільства», – наголошують автори.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews