Швидка допомога сподівається на допомогу Львівськомї міськради для закупівлі 2200 комплектів захисного одягу для працівників

10.05.2024 00:47   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На закупівлю лікарської форми потрібно 12 млн грн. За ці кошти необхідно закупити 2200 комплектів захисного одягу для працівників центру медицини катастроф.

У четвер, 9 травня, комісія охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради погодила програму підтримки Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на 2024 рік. Одним із завдань цієї програми є закупівля форми для працівників швидкої допомоги, пише LVIV.MEDIA.

Як повідомила начальниця управління охорони здоров'я Львівської міськради Марта Матюшко, для цих потреб медустанові потрібно 12 млн грн, однак у бюджеті Львова таких коштів немає. Тому комісія підтримала проєкт ухвали програми, але про виділення конкретних сум не йшлося.

“Я знаю, що в управлінні фінансів будуть укладати в бюджеті на це 1 мільйон. Ця програма на рік”, — пояснила Марта Матюшко.

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, одним з пріоритетів програми є забезпечення працівників центру екстреної меддопомоги форменим одягом. У коментарі LVIV.MEDIA керівник центру екстреної медичної допомоги Андрій Васько пояснив, що за ці кошти повинні закупити 2200 комплектів зимового та літнього одягу, з розрахунком по два комплекти на людину. Йдеться про тактичні штани та кофти, фліски, водовідштовхувальні куртки, футболки поло, кепки та термобілизна. Першочергово цей одяг має виконувати захисну функцію працівників від біологічних рідин, зокрема крові, а також містити сітловідбивальні елементи для безпеки.

“Першочергово працівникам необхідно зимовий одяг, а тоді вже літній. Все залежить від фінансового ресурсу, який зможе міська рада перераховувати. Будь-яка сума — це вже краще ніж нуль. Вона є стартом для дискусії. Наприклад, якщо суму будуть передавати частинами, то ми будемо закривати найгострішу потребу, скоріш за все оголошуватимемо закупівлю на всю суму” — пояснив Андрій Васько.

На виконання цієї програми необхідно багато часу, оскільки спочатку оголошують закупівлю, а після обрання переможця спланують графік поставок синхронізований з порядком фінансування. За словами Андрія Васька, за такими прогнозами закупівлю проведуть наприкінці літа, а отже перші поставки форменого одягу відбудуться не раніше осені.

До слова, Львівський центр екстреної меддопомоги цілодобово надає послуги понад 235 тисяч пацієнтам щороку, в тому числі майже 106 тисяч мешканцям Львівської міської громади. Щодня на гарячу лінію 103 надходить більше 1600 викликів. В умовах війни центр також займається медичною евакуацією, в тому числі поранених військових та цивільних за кордон.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews