У столиці відбувся Міжнародний саміт міст і регіонів: участь в ньому взяли й представники з Рівненщини

10.05.2024 14:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews
 

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль взяв участь у 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві. Захід відбувся у День Європи - 9 травня, тож разом з Володимиром Зеленським саміт відкривала Голова Європейського парламенту Роберта Мецола.

Ключовими темами саміту були:

- відновлення та розвиток громад і території;

- внутрішньо переміщені особи;

- медична, психологічна та соціальна реабілітація людей, які стали жертвами війни;

- євроінтеграція з акцентом на регіональне співробітництво.

Учасниками заходу стали понад 200 осіб. Зокрема Голова ВРУ Руслан Стефанчук, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, народні депутати, урядовці, представники українських та іноземних органів самоврядування.

- Цей саміт став унікальною для його учасників можливістю об’єднати зусилля навколо актуальних питань, а нашій державі зробити ще один важливий крок до європейської сім’ї. Україна – це Європа, - прокоментував Олександр Коваль.

Нагадаємо, перший Міжнародний саміт міст і регіонів відбувся навесні 2023 року й зібрав представників із понад 30 країн.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews