У Львівському апеляційному суді відбувся розгляд справи щодо поновлення на посаді Ірини Фаріон

10.05.2024 16:27   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Попереднє засідання перенесли через те, що на нього не прийшов представник Львівської політехніки. 9 травня на засіданні були присутні усі сторони.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного із зали суду.

Раніше Галицький районний суд Львова відмовив Ірині Фаріон у поновленні на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки. Вона подала апеляцію.

Під час засідання в апеляційному суді заслухали Ірину Фаріон та її адвоката, а також представника Львівської політехніки. Також суд ухвалив повністю переглянути запис програми "Рандеву з Яніною Соколовою", у якому Ірина Фаріон висловила думку щодо російськомовних українців і, зокрема, військовослужбовців.

"Я дуже рада, що сьогодні засідання мала такий повноводий характер, що мала можливість виступити і одна, і друга сторона. І що ми повністю подивилися це відео", – сказала Ірина Фаріон.

"Позивач виконує виховну функцію. Вона зобов’язана постійно бути прикладом високоморальної поведінки. А висловлювання щодо російськомовних військовослужбовців могли розколоти навіть думку всередині нашого університету. Відповідно вплив саме тих висловлювань ми вважали, що він буде негативний", – сказав під час судового засідання начальник юридичного відділу "Львівської політехніки" Андрій Мороз.

Після цього суд оголосив перерву у засіданні до 29 травня. Адже до справи мають долучити ще контракт Ірини Фаріон, а також довідку про заробітну плату.

 

Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews