Правильний вибір зимового та демісезонного костюму для риболовлі

13.05.2024 23:38   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: LvNews

Обираючи модель костюма для рибалки, важливо правильно підібрати модель відповідно до сезону: весна, літо або зима. Досвідчені рибалки та мисливці мають у своєму гардеробі всі варіанти костюмів: від легкого одягу до зимового та демісезонного. З одного боку, купувати готовий комплект коштуватиме дорожче, ніж підбирати екіпіровку самостійно. Але ви отримаєте вироби однакової якості, які ще й доповнюють один одного. І більшість професіоналів у своїй діяльності віддадуть перевагу саме другому варіанту.

При купівлі сезонного костюма важливо звертати увагу не лише на вартість, але й на такі характеристики:

  • виробник;
  • матеріал;
  • водостійкість матеріалу;
  • дихаюча здатність;
  • сезон, на який розраховано;
  • мінімальна температура;
  • технологія виробництва;
  • особливості.

Усі перелічені вище характеристики гарантуватимуть вам тривалу та комфортну експлуатацію костюма.

Як вибрати костюм для риболовлі та полювання

Щоб вибрати відповідний одяг для риболовлі чи полювання, необхідно врахувати кілька ключових факторів:

  1. Призначення: визначте, для яких саме цілей вам потрібен костюм: полювання, риболовля, зимова риболовля, туризм, альпінізм, гірські лижі тощо. Кожен тип діяльності має свої специфічні вимоги до одягу.
  2. Кліматичні умови: зважайте на клімат, в якому ви плануєте використовувати одяг. Обирайте одяг, що відповідає конкретному сезону та погодним умовам.
  3. Розмір та посадка: обов’язково приміряйте куртку, наприклад, розміру xxxl перед купівлею. Переконайтеся, що вона зручна і не сковує рухів. Для когось достатньо й розміру xl. Одягніть разом із костюмом інші речі, які ви зазвичай носите під час відповідної діяльності. Це можуть бути черевики разом зі шкарпетками, штани, жилети, навіть футболка. Також не забувайте про термобілизну, з нею ваш розмір може змінитися на xxl. Капюшон повинен з легкістю натягуватися на шапку.
  4. Звертайте увагу на характеристики матеріалу, з якого виготовлений костюм. Важливими є водостійкість, мінімальна температура та інші особливості, що впливають на комфорт та захист.
  5. Технології та особливості: сучасні куртки для зимової риболовлі можуть мати різні технології та особливості, що підвищують їхню функціональність. Це може бути, наприклад, змінна підкладка, вентиляційні отвори, кишені для спорядження та інші аксесуари.

Зимові та демісезонні костюми

Якісний зимовий одяг для риболовлі повинен бути легким, але давати достатнє тепло, захищати поперек та забезпечувати свободу рухів. Обираючи куртку, звертайте увагу на кількість кишень: оптимально мати щонайменше шість зовнішніх і два внутрішні. Верхні кишені мають бути з флісовою підкладкою для тепла рук, а інші зовнішні використовуються для речей першої потреби. Внутрішні кишені призначені для зберігання документів та цінностей. Взуття повинне зігрівати.

Для матеріалу зимового костюма вибирайте мембранну тканину, створену за новітніми технологіями. Вона ефективно відштовхує рідини, такі як слиз, кров, бруд чи вода, не залишаючи їх на поверхні одягу, що спрощує догляд за товаром.

Демісезонний костюм має захищати від дощу і вітру та зберігати тепло без створення відчуття перегріву. Придбаючи такий одяг, зверніть увагу на його "дихаючі" властивості та водонепроникність, які зазвичай вказуються у міліметрах водяного стовпа.

Зовнішній шар одягу має бути зносостійким, наприклад, з нейлону, а всі шви бути герметично проклеєні. Вибирайте одяг з елементами для відбиття світла, особливо важливими в умовах поганої видимості восени та навесні для вашої безпеки.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews