На Львівщині закінчився третій етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

14.05.2024 00:10   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Закінчився третій, районний, етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Це наймасштабніші змагання для школярів, які залучають учнів 4-9 класів. У цьому етапі проєкту взяли участь 326 команд-учасників з баскетболу, волейболу, футзалу, черліденгу та спортивного орієнтування.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

У третьому етапі проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» взяли участь 326 команд-учасників з баскетболу, волейболу, футзалу, черліденгу та спортивного орієнтування, а це – понад 4596 дітей.

null
Фото з мережі Інтернет

Волейбол об’єднав 59 команд – 708 дівчат та 68 команд, що об’єднали 816 учасників серед юнаків. У баскетболі виступили 27 команд дівчат – 432 учасниці, та 48 команд юнаків – 768 дітей. Футзал зібрав 68 команд – 816 дітей. Спортивне орієнтування зібрало 22 команди – 264 учасники. У черліденгу визначали найсильніших з 33 команд – 792 дитини.

null
Фото з мережі Інтернет

«Я брав участь у змаганнях з баскетболу, наша школа посіла перше місце. Суперники були всі сильні, але ми готувалися й тренувалися. В нас грає десятеро людей, ми ділимося на команди і граємо 5 на 5 під керівництвом вчителя. Чекаємо обласного етапу й прагнемо теж перемогти. Дуже подобаються мені “Пліч-о-пліч”, кожна школа хоче виграти. На майданчику у нас напружена атмосфера, але між собою стосунки – дружні. На третьому етапі потоваришували з учнями з інших шкіл», – розповідає учень 10 класу Мостиського ЗЗСО №2 І-ІІІ ст. Назар Крупа.

null
Фото з мережі Інтернет

Найбільш спортивними є школярі Мостиської школи №2 та Сокальської школи №2, школи у Поморянській територіальній громаді, Ходорівської школи №2, Червоноградської гімназії №12, Дрогобицього ліцею №1 імені Івана Франка.

«З 14 травня розпочинається четвертий, обласний етап проєкту. У цій частині змагань візьмуть участь переможці районного етапу з п’яти видів спорту, семи дисциплін. Окрім цих команд, за право представляти Львівщину на всеукраїнському фіналі позмагаються сім команд зі Львова. У планах – залучити 54 команди з баскетболу, волейболу, футзалу, черліденгу та спортивного орієнтування, а це понад 800 дітей», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Список усіх переможців ІІІ етапу «Пліч-о-пліч всеукраїнських шкільних ліг» можна переглянути за посиланням.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews