Львівські правоохоронці вилучили 13 млн грн готівки під час обшуків у конвертаційному центрі

14.05.2024 15:42   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На Львівщині працівники Бюро економічної безпеки викрили незаконну фінансову компанію, яка конвертувала криптовалюту у готівку. Група людей незаконно організувала низку обмінних пунктів.

Про це  ідеться у повідомленні пресслужби БЕБ.

Незаконна фінансова компанія конвертувала віртуальні активи у гривню, а також виводила кошти у готівку. Свою діяльність злочинці здійснювали під прикриттям ліцензованої фінансової компанії. Щоб клієнт міг отримати готівку, він подавав заявку у телеграм-боті, потім йому надсилали смс з місцем обмінного пункту і паролем, який треба сказати при обміні.

“Клієнту в послуги надавалися реквізити української картки, а переказ віртуальних активів здійснювався з електронного гаманця обмінника на електронний гаманець замовника та у зворотному напрямку. Такі операції проводились без відповідних дозволів Національного банку України та без відображення  в бухгалтерському й податковому обліках” — йдеться у повідомленні БЕБ.

Правоохоронці провели 11 обшуків, під час яких вилучили необліковану готівку в гривнях та іноземній валюті в еквіваленті близько 13 млн грн, а також п’ять ключів до криптогаманців, мобільні телефони, ноутбуки та чорнову документацію, що підтверджує незаконну діяльність. До того ж суд наклав арешт на віртуальні активи, які зберігають на одній криптобіржі. Загальна сума криптовалюти складає майже 28,5 млн грн. Окрім того, вивід віртуальних активів відбувався через підсанкційну російську платформу. Досудове розслідування  триває.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews