На Львівщині детективи БЕБ вилучили 3 тисячі літрів підробленого алкоголю

15.05.2024 12:28   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Лікеро-горілчану продукцію із підробленими акцизними марками продавало двоє осіб. Крім того, равоохоронці одночасно провели обшуки на 5 найбільших вітчизняних виробниках тютюну.

Про це повідомляє ТУ БЕБ у Львівській області.

Під час розслідування детективи з’ясували, що особи торгували підробленим алкоголем на Львівщині й Тернопільщині. Товар рекламували через оголошення у соцмережах.

“Під час обшуків вилучено елітну алкогольну продукцію без марок акцизного податку, з марками, що мають ознаки підробки, а також підроблені марки. Загальна вартість вилученого становить понад 1,2 млн грн“, — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває.  Зловмисникам загрожує покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Також, голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив про результати обшуків на тютюнових фабриках.

Зокрема, він наголосив, що серед підприємств, на яких проходять обшуки, – відома львівська фабрика та фабрика конвертатора з Києва.

Під час обшуків виявлені підроблені акцизні марки, не марковані тютюнові вироби.

“Обшуки не завершені. Процесуальні дії щодо підтвердження виготовлення контрафактних цигарок на відповідному обладнанні тривають. Це потребує деякого часу, але це при бажанні, яке точно є, не складно.На сьогодні виготовлення нелегального тютюну заблоковано повністю. Маю обґрунтовану надію назавжди”, – зазначив Гетманцев.

Також він додав, що це не останні обшуки серед підприємств тютюнових виробів.

“Не думав, що скажу це так скоро, але, так, респект БЕБ”, – підсумував Гетманцев.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews