Депутати Львівської міськради звернулися до керівництва держави з закликом припинити тиск на Академію ім. Сагайдачного

17.05.2024 15:43   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Депутати Львівської міської ради звернулися до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, міністра оборони Рустема Умєрова, секретаря РНБО Олександра Литвиненка та голови СБУ Василя Малюка із закликом «зупинити дискредитацію Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові деякими членами тимчасової слідчої комісії ВРУ».

Відповідне звернення було озвучено на сесії Львівської міської ради 16 травня, повідомляє “Еспресо.Захід”.

“Депутати Львівської міської ради 8-го скликання, стурбовані інформаційною кампанією навколо Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. З подивом спостерігаємо масовані інформаційні хвилі, що дискредитують один з найбільших закладів із підготовки курсантів в Україні. Це може бути використано російським ворогом в його інформаційно-психологічних диверсіях проти обороноздатності нашої держави”, – наголосили у листі.

Депутати запідозрили в упередженості народних депутатів Анну Скороход та Юлію Яцик – членів Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, що займається вивченням можливих зловживань у ЗСУ

“Ми не піддаємо сумніву фаховість самої ТСК, однак зроблені публічні висновки цими парламентарями ставлять під сумнів роботу самої ТСК та дають ворогові змогу маніпулювати інформаційним простором, створюючи деструктив та непорозуміння поміж українцями.

Жонглюючи фактами, отриманими в межах вивчення конфлікту, що виник у одному з підрозділів Академії між курсантом і його командиром, деякі депутати фактично ставлять під сумнів якість роботи всього колективу Академії та її керівництва”, – додали у зверненні.

Також депутатів занепокоїв проєкт Постанови про проміжний звіт цієї ТСК. Він, вважають у ЛМР, надає доступ до важливої інформації – кількість військовослужбовців ЗСУ та осіб, залучених до виконання бойових завдань у районі бойових дій, штатний розпис військових частин та посадових обов’язків кожної штатної одиниці військової частини, повний перелік військових полігонів тощо.

Нагадаємо, на початку травня до тимчасової слідчої комісії ВР надійшла колективна скарга від курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Курсанти заявили, що звільнення у закладі надають вибірково, начебто офіцери цькують їх, а одного студента через скарги відрахували та відправляють на фронт. ТСК приїхала у заклад та виявила ряд порушення. У самій академії назвали цей скандал спробою дестабілізації ситуації у військовому навчальному закладі.

Експерт Тарас Загородній звернув увагу на те, що інцидент Скороход та Яцик використовують скоріше для дискредитації військового командування, ніж для захисту інтересів курсантів. До слова, нардепка Скороход раніше дозволяла собі неоднозначні вислови щодо армії. Наприклад, з трибуни Верховної Ради заявляла, що українці охочіше йдуть у в`язницю, аніж до ЗСУ, бо з «домовини немає виходу». Окрім того, чиновниця називала декомунізацію «маразмом» і наслідком «запалення мозку частини суспільства», захищала георгіївську стрічку, яку вважала «символом перемоги». «Почему мне какой-то недалекий человек должен указывать, что это символ зла?»


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews