Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

У Садового «не вкурсі», де ділися 20 мільйонів гривень виділені з бюджету на вітрила фрегату «Дружба»

18.05.2024 00:06   Автор : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Львівській міській раді вже традиційно не без фінансових курйозів. Ба більше,цього разу підлеглі Андрія Садового відверто загубили 20 мільйонів з бюджету, виділених на, здавалося б, важливі речі. Такі як, до прикладу, кошти на допомогу ВМС УКраїни.

Про це депутатка заявила в ефірі передачі “Go про” Олега Радика на Першому Західному.

За словами Наталії Шелестак, в кінці минулого року сесія міської ради підтримала виділення 20 млн грн на відновлення вітрил для фрегату «Дружба». Звернення надійшло від Інституту Військово-Морських сил «Одеської морської академії». Наразі у міській раді не знають, куди витратили вказані кошти.

Як зазначає пані Шелестяк, наприкінці 2023 року під час сесії міської ради депутати підтримали  виділення 20 млн грн на відновлення вітрил для фрегату «Дружба». Напередодні відповідне звернення надійшло від Інституту Військово-Морських сил «Одеської морської академії».

Минуло вже скоро як півроку, а у міській раді не знають, куди витратили вказані кошти.

«До нас звернулась одеська академія з проханням надати 20 млн грн на вітрила для фрегату «Дружба». Він багато років не виходив у море і вони мали намір його використовувати як навчальний, просили гроші на вітрила та навігацію, загальний запит був на 42 млн грн. Ми його відхилили (бюджетна комісія ЛМР, – ред), але Андрій Іванович (Садовий, – ред.) вирішив інакше і, всупереч регламенту, кошти виділили. Ми не знаємо, куди витрачені кошти, тому якщо вони не нададуть звіт, який мали надати до 1 квітня, я буду змушена звертатись письмово не лише до них, а й в правоохоронні органи. Я вимагаю, щоб ми знали, на що ті 20 млн грн були витрачені», – наголосила Шелестак.

Що цікаво, тоді ж Садовий пояснював, що до Львівської міської ради надійшло звернення від командувача Військово-Морських Сил віцеадмірала Олексія Неїжпапи з проханням до громади Львова про підтримку матеріально-технічної бази Військово-Морських Сил.

Про те, на що саме потрібні ці кошти, у міській раді повідомити не можуть з міркувань безпеки. А сам міський голова Львова пообіцяв депутатам до кінця дня показати відповідний запит. За передачу коштів проголосувало 36 депутатів.

Довідково. Фрегат «Дружба» — навчальний трищогловий барк (судно з повним вітрильним озброєнням), порт приписки Одеса, Україна. Станом на 2021 рік — єдиний вітрильник України.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews