На Львівщині змінили військового коменданта та систему видачі перепусток

20.05.2024 21:21   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На Львівщині відбулися зміни в системі комендатур, які відповідають за видачу перепусток для комендантської години у період воєнного стану. Про це під час брифінгу повідомив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень, пише LVIV.Media.

У Львівській області відбулася реорганізація комендатур відповідно до спільного наказу начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та голови Львівської ОВА Максима Козицького. Як результат, створили одну обласну комендатуру і 7 районних комендатур.

“У нас відбувається реорганізація і зміни комендатури, які чинні у Львівській області. Внаслідок цього у нас буде одна обласна комендатура і сім відповідних районних. Безпосередньо Львівської області буде представник ВСП, а комендантами районних комендатур будуть відповідні керівники районних центрів комплектування та соціальної підтримки”, — пояснив Тарас Грень.

Новим військовим комендантом Львова та Львівської області призначили начальника Третього спеціального відділу Військової служби правопорядку Петра Розвадовського до цього цю посаду займав Тарас Грень. За словами нового керівника, обласна комендатура буде працювати на території військової частини на вул. Городоцькій. Він також наголосив, що всі раніше видані пропуски залишаються дійсними. Їх власники зможуть й надалі користуватися документами для пересування.

“Що стосується перепусток, які видали раніше, вони будуть дійсні. Ті, хто їх отримав, зможуть ними користуватися надалі. Для отримання нових перепусток, або тих, у яких закінчився термін дії можна буде ознайомитися з розпорядком за спеціальним посиланням. Звертаю увагу, що ми будемо видавати електронні перепустки, вони будуть доступні у гаджетах тої особи, яка має право нею користуватися”, — пояснив Петро Розвадовський.

Загалом з початку воєнного стану на Львівщині видали близько 77 тисяч перепусток двох зразків. Зокрема, 46 тисяч - старого зразка та 31 тисячу - нового, які почали видавати з жовтня 2023 року. Утім, були зафіксовані спроби підробки перепусток - відкрито 5 кримінальних проваджень.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews