Львівщина відзначатиме Свято Героїв

20.05.2024 21:46   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Цього тижня, 23 травня, Львівщина відзначатиме Свято Героїв. Жителів та гостей області запрошують долучитись до вшанування пам'яті полеглих воїнів.

Про цце ідеться у повідомленні Львівської ОВА.

Свято започаткувала у 1941 році Організація українських націоналістів (ОУН). День обрали невипадково, адже саме 23 травня 1938 року був убитий полковник армії УНР, державний, військовий і політичний діяч Євген Коновалець – один з головних ідеологів українського націоналізму.

«23 травня Україна віддає шану пам'яті усім Героям, які відстоювали її незалежність та суверенітет у різні часи, і тим, які просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії за рідні кордони. Це горде і одночасно сумне свято - багато українських Героїв розплатилися життям заради нашої країни. Саме тому найважливіше у цей день відвідати могили тих, чиї життя були покладені на вівтар нашої свободи», - зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Усіх мешканців та гостей міста, запрошують 23 травня об 11:00 прийти та вшанувати пам’ять полеглих Героїв України на Марсовому полі та полях почесних поховань № 67 та 76 Личаківського кладовища (вул. Мечникова).


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews