Тарас Загородній: «Народні депутатки із сумнівною репутацією займаються розслідуваннями у військових закладах освіти»

22.05.2024 12:10   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Український політолог Тарас Загородній про скандал довкола Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного.

Чому народні депутати із сумнівною репутацією займаються розслідуваннями у військових закладах освіти?

Поки ворог активно наступає на півночі Харківщини, а ЗСУ тримають оборону, деякі народні депутати дискредитують українське військове командування. Останній приклад – скандал у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного.

На початку травня до тимчасової слідчої комісії ВР надійшла колективна скарга від курсантів. Вони жалілися, що звільнення у закладі надають вибірково, начебто офіцери цькують курсантів, а одного студента через скарги відрахували та відправляють на фронт. ТСК приїхала у заклад та виявила ряд порушення. У самій академії назвали цей скандал – спробою дестабілізації ситуації у військовому навчальному закладі, що завдає іміджевих втрат українському війську.

Чесно кажучи, ситуація, м’яко кажучи дивна. Мабуть, всім зрозуміло, що можливі корупційні ризики або порушення з боку керівництва навчального закладу – компетенція виключно правоохоронних органів.

Поліції, ДБР, НАБУ мають провести розслідування та встановити, чи були ці порушення. А коли цим займаються депутатки із сумнівною репутацією, які помічені у підтримці проросійських наративів, то це все це виглядає вкрай підозріло. І схоже на сплановану атаку на військове керівництво через цей навчальний заклад. Адже академія військова і підпорядковується ЗСУ.

Нагадаю, що Скороход в парламенті – перейшла з фракції «Слуга народу» до «майбаху», вона ж «За майбутнє». Скороход підтримувала «примирение с Россией на Донбассе». Або заявляла, що вважає безпідставною заборону в Україні георгіївської стрічки, яка, на її думку, є «символом перемоги».

Юлія Яцик – порушниця антикорупційного законодавства (вірогідно лобіює інтереси свого бізнес-партнера, який офіційно працює її помічником) та авторка скандальних жартів про українських генералів.

Виникає питання, чи мають право такі сумнівні народні депутати критикувати керівництво ЗСУ? Чи можете ви згадати, чим вони взагалі займаються у Верховній Раді?».


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews