Кампанія з протидії торгівлі людьми стартувала в Рівненській області

23.05.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Інформаційна кампанія Тобою скористалися реалізується в 10 містах України, в тому числі й у Рівному, впродовж півроку. Її мета - попередження торгівлі людьми й експлуатації під час війни.

Так, в обласному центрі Рівненщини курсує брендований маршрутний автобус №35. Транспорт забезпечили інформаційними листівками та буклетами з реальними історіями про сучасне рабство. А також порадами, як вберегти себе та куди звертатись за допомогою.

- Питання насильства, експлуатації та торгівлі людьми набули особливого значення під час війни. Постраждалі потребують фахової та оперативної допомоги. Тож подібна кампанія сприятиме кращій обізнаності населення щодо алгоритму дій в таких ситуаціях, - зазначила директорка Департаменту соцполітики РівнеОДА Роза Слободенюк.

До слова, в Україні працюють відповідні гарячі лінії:

- номер 527 (національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів);

- номер 1547 (урядова гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та насильства).

Нагадаємо, ініціатива впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і Міністерства юстиції Швеції. Регіональний партнер МОМ – ГО Центр підтримки громадських ініціатив Чайка.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews