Порушник правил дорожнього руху зі Львова став суддею Конституційного Суду

24.05.2024 00:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Верховна Рада призначила проректора ЛНУ імені Івана Франка Сергія Різника суддею Конституційного Суду за квотою парламенту.

Рішення на засіданні 23 травня підтримали 276 депутатів. На вакансію судді КСУ претендували троє кандидатів – Олександр Водянніков, Юрій Барабаш та Сергій Різник, який переміг на рейтингову голосуванні, отримавши 252 голоси. Вперше призначення відбувалося за новою процедурою – кандидатів на посаду судді КСУ обирала Дорадча рада, повідомляє Zaxid.net.

43-річний Сергій Різник є професором кафедри конституційного права ЛНУ імені Івана Франка та проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці університету.

Під час співбесіди на посаду судді КСУ у нього виявили велику кількість штрафів за адмінправопорушення. Зокрема протягом 2022-2023 років у кандидата на посаду судді КСУ було 18 випадків притягнення до адмінвідповідальності за порушення правил паркування та ПДР, з них 15 штрафів за 2022 рік. Ці порушення Сергій Різник пояснив складним режимом роботи та великим навантаженням, а також зазначив, що частину порушень міг вчинити не він, оскільки йдеться про відеофіскацію і не видно, хто був за кермом.

Також у Дорадчої ради виникли питання до джерел доходу, які дозволили накопичити йому 68 тис. доларів. Раніше Сергій Різник поєднував наукову роботу із адвокатською діяльністю.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews