Тарас Грень розповів про зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних

24.05.2024 00:30   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Зміни внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року №76.

“Воєнний стан – особливий період, коли потрібно уважно стежити за змінами в законодавстві. Важливо мати доступ до достовірних та актуальних відомостей, щоб бути в курсі змін законодавства та своїх прав та обов’язків”, – зазначив керівник апарату Львівської ОДА Тарас Грень.

Постановою Кабміну № 555 14 травня 2024 року було внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час», яка набула чинності 17 травня.

Доповнено перелік підприємств, що підлягають бронюванню.

Відтепер, підприємства, які надають електронні комунікаційні послуги та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури, можуть подавати список військовозобов’язаних також до Мінцифри.

Як зазначає Тарас Грень, Міністерством цифрової трансформації України визначено необмежену кількість призовників, які підлягають бронюванню для підприємств, установ та організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджено Міненерго, та підприємств, що надають послуги електронного зв’язку та/або послуги доступу до електронних мереж зв’язку та їх інфраструктури.

Мета даних змін також полягає в тому, щоб створити необхідні умови для бронювання працівників тих установ, перелік яких затверджується Міненерго, а саме працівників підприємств, установ і організацій, паливно-енергетичного комплексу та їх підрядних організацій, які здійснюють будівництво, ремонт, відновлення, надання послуг, виготовлення та/або поставку обладнання, інші інженерно-технічні заходи, що спрямовані на відновлення зруйнованого/пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ майна об’єктів критичної інфраструктури, безперебійне функціонування Об’єднаної енергетичної системи та газотранспортної системи України в особливий період.

Більш детально зі змінами можна ознайомитись за покликаннями:

https://ips.ligazakon.net/document/KP230076?an=5;

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/76-2023-%D0%BF#Text.

Постановою №520 від 8.05.2024 було змінено суб’єкта, який здійснює погодження списків військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації, та на воєнний час їх розгляд щодо повноти заповнення та наявності обґрунтувань. Відтепер ці повноваження здійснює Міністерство оборони України.

Враховуючи зазначене, прийняття рішення Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаних здійснюватиметься виключно за результатами перевірки списків щодо повноти їх заповнення, наявності обґрунтувань та погодження Міноборони (СБУ, Службою зовнішньої розвідки).


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews