Львівська область посилює співпрацю з англійським графством Норфолк

24.05.2024 11:37   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з координаторкою програм розвитку та інвестицій Ради англійського графства Норфолк Наталією Климко.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

На початку цього місяця Львівщина та графство Норфолк підписали Меморандум про співпрацю, який діятиме упродовж наступних п’яти років. Основна мета зараз – виокремити найперспективніші напрями розвитку співробітництва. Львівщина зацікавлена у кількох спільних проєктах у галузі освіти, сільського господарства, енергетики, легкої промисловості та ІТ-сфери. Докладніше про Меморандум за посиланням.

«Наша область завжди була інвестиційно привабливою, але ситуація така, що найактивніший внутрішній інвестор. Міжнародним партнерам ми постійно наголошуємо, що Львівська область має проєкти, які б зацікавили іноземну сторону. Це чудова нагода інвестувати у розвиток економіки України вже зараз. Якщо коротко, то у нас є вищі навчальні заклади, які готують чудових фахівців різних галузей. В галузі енергетики нам важливо було б розпочати спільний проєкт, який би дозволив мінімізувати дефіцит енергії, адже ворог знову атакує критичну інфраструктуру. Мова йде про когенерацію та акумуляцію електроенергії. На досить високому рівні в області сільське господарство. У нас збільшується кількість крафтових та органічних виробників. Ну і, звісно, – розвиток цифрових технологій та ІТ», – зазначив очільник Львівської області Максим Козицький.

Аграрії зацікавлені в експорті своєї продукції до Норфолку, а також в інвестиціях в створення об’єктів доданої вартості сільськогосподарської сировини.

Принагідно Наталія Климко запросила делегацію з Львівщини взяти участь у найбільшому в Англії ярмарку сільськогосподарської продукції «Royal Norfolk Show», який цьогоріч відбудеться у кінці червня.

Під час зустрічі обговорили також можливості співпраці закладів вищої освіти Львівщини і графства Норфолк. Зокрема акцентували увагу на співпраці в сфері спільних наукових досліджень.

«У складі Університету Східної Англії є Медична школа Норвіча. Співробітництво з нею важливе для Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, де зараз активно працюють над проєктом університетської клініки. Медуніверситет створює сучасну багатопрофільну клінічну лікарню на базі Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті, тож для нього важливо переймати досвід міжнародних партнерів. Особливо у таких напрямах, як реабілітація після ампутації кінцівок, черепно-мозкових травм, інсульту, інфаркту, психічне здоров’я, психологічна реабілітація. Сподіваємося, співпраця буде налагоджена і медики зі школи Норвіча читатимуть лекції, проводитимуть тренінги для львівських студентів, втілюватимуть з нашим медуніверситетом спільні наукові проєкти», – зауважила директорка департаменту міжнародного співробітництва Львівської ОДА Ірина Бутинець.

У Норфолку є два технологічні кластери – «Hethel Engineering Centre» і «Tech East 100», в яких фокус зосереджений на high tech і IT-сфері. Наталія Климко уже зустрілась з представниками Львівського ІТ Кластера, аби детальніше вивчити місцевий ринок.

«Не хочу, аби підписаний обома сторонами Меморандум залишився всього лиш документом. Впевнена, що разом ми можемо зробити багато цікавих проєктів уже в найближчій перспективі. Щиро запрошую делегацію зі Львівщини відвідати Норфолк та особисто зустрітись з компаніями, які охоче співпрацюватимуть з вами. Буквально через місяць у нас відбудеться масштабний ярмарок сільськогосподарської продукції. Це чудова нагода показати себе на світовій арені, заявити про себе, розповісти про успішні кейси роботи, навіть у воєнний час. Впевнена, багатьох британців це надихне та змотивує до спільних проєктів», – наголосила координаторка програм розвитку та інвестицій Ради англійського графства Норфолк Наталія Климко.

У культурно-просвітницькій сфері Львівщина пропонує організацію концертних турів Великою Британією для артистів Львівської національної опери чи Національного драмтеатру імені Марії Заньковецької. До слова, у жовтні цьогоріч концертний тур по Англії здійснюватиме академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика. Він розпочнеться із міста Норвіч, адміністративного центру графства Норфолк.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews