Львів'янин за місяць здійснив понад 450 пільгових поїздок

24.05.2024 12:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Львові розглядають можливість обмежити кількість безоплатних поїздок у міському транспорті для власників пільгових ЛеоКарт. Така ініціатива спрямована на економію бюджетних коштів в умовах воєнного часу.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Щодня власники пільгових ЛеоКарт здійснюють близько 160 – 170 тис. поїздок в громадському транспорті. І за кожну таку, безоплатну для людини поїздку, кошти перевізнику компенсує місто.

Відповідно до даних системи е-квитка, один власник пільгової ЛеоКарт здійснює в середньому 18 поїздок в місяць. Однак є пасажири, які впродовж місяця реєструють від 100 до 400 пільгових поїздок.

«Після запуску безготівкової оплати проїзду ми маємо повні аналітичні дані про поїздки, які здійснюють пільговики в міському громадському транспорті. Тож на сьогодні один власник пільгової ЛеоКарт реєструє в середньому 18 поїздок в місяць. Але є люди, які впродовж місяця здійснюють 100, 200 і більше поїздок. В нас навіть є рекордсмен, який за місяць зареєстрував 452 поїздки. Оскільки за кожну завалідовану пільгову поїздку кошти перевізникам оплачує місто, це є досить суттєве навантаження на міський бюджет.

Тому зараз ми розглядаємо питання щодо обмеження кількості поїздок до 60 в місяць для власника однієї пільгової ЛеоКарт. Це дасть можливість зекономити для міського бюджету понад 30 млн грн в рік. Водночас 60 поїздок – це достатньо, щоб людина мала можливість двічі в день скористатися громадським транспортом безоплатно. Це обмеження точно не стосуватиметься учасників бойових дій та прирівняних до них категорій, а також учнів», – розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews