Елітні авто під час війни: що купують львів'яни

24.05.2024 21:04   Автор : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

З початку 2024 року у Львові побільшало реєстрацій нових автомобілів преміальних брендів, придбаних в офіційних автосалонах, порівняно із періодами попередніх років під час початку пандемії та війни.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з відповіді на інформаційний запит регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Із початку 2022 року попит на українському автомобільному ринку різко знизився через повномасштабне вторгнення, однак за даними статистики у цьому році ситуація почала стабілізуватися. У Львові почали купувати більше машин в автосалонах, серед них активно продаються авто преміального класу. Хоч вони є дорожчими, криза, спричинена війною, майже не вплинула на цей сегмент. Хоча клієнти купляють і бюджетніші авто, але кількість реєстрацій елітних автомобілів під час війни вражає. Загалом у Львові від початку 2024 року офіційно зареєстрували у сервісному центрі МВС 958 автомобілів придбаних в автосалонах. В цьому списку присутні також кілька авто, вартість яких стартує від 10 млн грн.

Два Найдорожчі автомобілі, який придбали цього року у Львові — позашляховики BMW XM LABEL за ціною понад 10 млн грн та один XM, який вартує від 8 млн грн.

Серед топових марок зареєстрували один придбаний в автосалоні Mercedes-Benz G 500, який у максимальній комплектації вартує понад 15 млн грн. А також один гелік G 400 D, в тій самій ціновій категорії.

Також у Львові цьогоріч зареєстрували топове нове авто Porsche 911 Turbo S, яке коштує в українському автосалоні від 11,5 млн грн.

Як пояснив LVIV.MEDIA гендиректор Lexus Lviv Роман Дмишко, реальні обсяги продажів нових автомобілів можуть значно перевищувати офіційні дані реєстрацій за певний період. Оскільки, факт реєстрації автомобіля ще не означає, що його придбали саме в цей час. За законом, після купівлі автомобіля в салоні його потрібно зареєструвати в сервісному центрі МВС протягом 10 днів. Однак не всі покупці дотримуються цього, відкладаючи реєстрацію з різних причин. Самі автосалони також не завжди мають інформацію про те, чи їхні клієнти зареєстрували придбані автомобілі, оскільки покупці їм про це не звітують.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews