Село на Львівщині претендує здобути престижне звання від ООН

25.05.2024 10:56   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Державне агентство розвитку туризму висунуло село Урич, що на Львівщині, для участі у відборі Всесвітньої туристичної організації (UNWTO) українських сіл, які можуть увійти до престижного переліку "Кращі туристичні села" (Best Tourism Villages) у 2024 році.

Про це повідомили у Державному агентстві розвитку туризму України.

Серед п'ятірки відібраних сіл — унікальне село Урич, що у Стрийському районі, з його автентичною бойківською культурою, яка збереглася в місцевих обрядах та дерев'яній архітектурі. Поряд з Уричем розташована середньовічна наскельна фортеця і митниця Тустань — визначна пам'ятка історії та архітектури.

“Включення українських селищ до цієї світової мережі гарантуватиме не тільки увагу мандрівників з усього світу, а й дозволить їм розраховувати на менторство від UN Tourism та потенційну фінансову підтримку іноземних донорів, які займаються просуванням туризму як рушійної сили розвитку сільської місцевості”, — йдеться у повідомленні.

Окрім Урича, Україну в ініціативі ООН представлятимуть також гірські села Ворохта на Івано-Франківщині, Кваси на Закарпатті, село Зелений Гай з однойменною фермою-прихистком на Київщині та старовинне село Олика на Волині. Остаточний перелік кращих туристичних сіл світу буде оголошений наприкінці 2024 року. Наразі до глобальної мережі UNWTO входять 190 сіл з різних країн, але українських поки що немає.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews