СБУ видала Польщі організатора переправляння біженців з терористичних держав до Європи

25.05.2024 11:37   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Служба безпеки України допомогла видати до Польщі чоловіка, який організовував нелегальне переправлення людей до Європейського Союзу через білоруський кордон.

Про це повідомили у СБУ.

Зловмисник — громадянин однієї з країн Південної Азії. Він приїхав в Україну ще на початку 2000-х років, а після повномасштабного вторгнення почав займатися незаконною діяльністю. Завдяки своїм закордонним зв'язкам, він організовував масове переправлення до ЄС людей з країн підвищеного терористичного ризику — таких як Непал, Бангладеш та Пакистан. Нелегали їхали через Росію та Білорусь, а потім потрапляли до Польщі в обхід офіційних прикордонних пунктів.

“Для функціонування трафіку, його організатор створив міжнародне злочинне угруповання, до складу якого залучив десятки мешканців різних країн. Головний фігурант передавав своїм спільникам інструкції: щодо маршрутів руху нелегалів, способів їх перевезення і тимчасового проживання. Для комунікації використовувались спеціально створені анонімні чати в популярних месенджерах”, — йдеться у повідомленні.

Частину нелегалів вже затримали в ЄС у 2023 році в результаті спільної спецоперації СБУ та польських партнерів. А організатора заарештували в Хмельницькому. У нього вилучили докази злочинної діяльності та гроші, ймовірно незаконно зароблені. Тепер його екстрадовано до Польщі, де він перебував у розшуку. Там чоловіка судитимуть за загрозу безпеці Європи.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews