Небезпечні жіночі хвороби, які можна ефективно лікувати: лазерна вапоризація

27.05.2024 16:06   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: CvNews

Щороку в Україні за статистикою виявляють рак шийки матки у 7,5 тисяч жінок. Методи лікування наразі оновлюються, удосконалюються. Проте існують і інші захворювання, які можна досить швидко лікувати. Серед сучасних методів лікування хвороб шийки матки лазерна вапоризація вважається продуктивною та дієвою.

Захворювання, які лікуються за допомогою лазерної вапоризації

Делікатна процедура безпечна, під час процедури неушкоджені зони не обробляються. Лікарі призначають лазерне лікування в таких випадках:

  • кондиломи шийки матки;
  • вроджені та набуті ектропіони, ектопії;
  • наявність рубцевої деформації;
  • поліпи, що з’являються в цервікальному каналі;
  • ендометріози та лейкоплакія;
  • гіпертрофія залізисто-м’язового виду.

Лазерна вапоризація призначається за умов відсутності протипоказань. Якщо спостерігається кровотеча, лікування відкладається. Злоякісні новоутворення також є вагомим протипоказанням. Порушення кровозгортання, наявність гострих захворювань та інші проблеми є причинами для відмови у проведенні маніпуляції.

Підготовка та післяопераційний період

Кваліфіковані лікарі клініки Оксфорд Медікал під час консультації детально розповідають про те, як слід підготуватися до процедури. Без лабораторних досліджень та обов’язкових гінекологічних мазків жоден спеціаліст не призначить лікування. Надалі лікарям потрібно виключити усі можливі перешкоди, як-от наявність онкологічних хвороб. Також обов’язковою умовою є усунення усіх можливих запальних процесів.

Проведення лікування лазером виконується у 1 фазу циклу менструації. У процесі процедури виконується якісний контроль до впливу лазера: в цьому допомагає кольпоскопія.

Маніпуляція проходить досить швидко, а її дія полягає у процесі випарювання патологічних клітин. Оброблені ділянки дуже швидко загоюються. Аби післяопераційний період тривав як можна менше часу, важливо не занурюватися у воду, припинити фізичні навантаження та утриматися від статевих контактів.

Результат лазерного лікування — безпечне та повне видалення патологічних клітин.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews