NOTinterested V2.0 - у Рівному презентували новий формат виставки у сховищі РДГУ

27.05.2024 21:35   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

«Не зацікавлені» – саме таку назву має виставка, яку презентували в укритті РДГУ. Новий підхід, новий концепт, нова локація.

Про ідею розповіла організаторка Ярослава Гузь – викладачка і художниця, відома креативними колажами, мистецькими експериментами та неординарними рішеннями.

В рамках проєкту NOTinterested/Незацікавлені перша виставка відбулася у жовтні 2023 року. Цього року проєкт NOTinterested V2.0 отримав продовження та нову локацію, а ще – значно ширше коло учасників. Ідея зробити виставку у сховищі університету народилася з реалій сьогодення.

У приміщенні сховища розмістили експозицію картин понад 40-ка учасників – це й відомі рівненські митці, і студенти, які тільки здобувають мистецьку освіту, й художники, які вже впізнавані не тільки в Україні, а й за кордоном. Павла Бенедюка знають і за його картинами, і як засновника художньої студії та ГО «КОЛОАРТ». Саме він від початку підтримав Ярославу з ідеєю «Не зацікавлених».

В рамках виставкового проєкту NOTinterested V2.0 представлено різні за темами, розмірами, техніками творчі роботи - акварель, акрил, олія, пастель, колаж, текстиль, інсталяція. Особливий акцент - на залученні студентів-художників, оскільки проєкт реалізується за підтримки Кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва імені Степана Шевчука РДГУ, де молоді митці вивчають спеціальність «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews