Як збільшити продуктивність акумулятора ноутбука Asus?

28.05.2024 20:33   Опубліковано : Український Новинар
Джерело: UaNews

Акумулятор, що швидко розряджається, - проблема, відома всім користувачам портативних комп'ютерів. Хоча робота з ноутбуком для багатьох є синонімом комфорту і незалежності, зазвичай вона триває не довше кількох годин. На щастя, є кілька способів продовжити час автономної роботи вашого ноутбука. Дізнайтеся, як підвищити його ефективність, виконавши кілька простих кроків.

Увімкнути режим енергозбереження

 Це, безумовно, найпростіший спосіб продовжити час роботи ноутбука від акумулятора. Крім того, майже всі моделі обладнання Asus мають можливість економії енергії. Найчастіше його активація знижує яскравість екрана і уповільнює роботу системи, але дає змогу збільшити час роботи від батареї.

Уникати повного розрядження

 До ефективних способів продовження терміну служби батареї вашого ноутбука також належить відмова від досягнення 0% на індикаторі заряду. Повна розрядка скорочує термін служби батареї, що призводить до скорочення її терміну служби і повної деградації. Якщо це вже сталося, то вибрати батарейний відсік Asus можна на цьому ресурсі https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-noutbuka/brand/asus.

Використовувати відповідний адаптер живлення

 Також дуже важливо заряджати обладнання за допомогою якісного зарядного пристрою. Неправильно вибране джерело живлення може знизити ефективність роботи батареї через недостатню зарядну напругу. У крайніх випадках використання неправильного адаптера може навіть пошкодити акумулятор. Якщо це трапилось з вашим макбуком, то нову батарею замовляйте тут https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-noutbuka/brend-noutbuka/apple.

Стежити за температурою пристрою

 Ви працюєте з ноутбуком на ліжку? Це може бути однією з причин, через яку час автономної роботи скорочується. Усе через підвищення температури, яка у випадку комп'ютерного обладнання не повинна перевищувати 25 градусів за Цельсієм. Якщо ваш ноутбук постійно перегрівається, варто подбати про спеціальну охолоджувальну підставку з додатковими вентиляторами.

Зменшити рівень яскравості екрана

 Якщо вам цікаво, як істотно підвищити продуктивність батареї ноутбука, відрегулюйте підсвічування матриці. Часто максимальна яскравість не тільки не потрібна для роботи, а й стомлює зір.

Оптимізувати батарею ноутбука

 Підключайте всі зовнішні пристрої, як диски, USB-накопичувачі та док-станції тільки в міру необхідності. Робота з ними також потребує певної кількості енергії, як і фонові програми. Багато додатків запускаються автоматично під час завантаження системи. Ті, які вам зараз не потрібні, можна відключити в налаштуваннях автозапуску.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews