У Львові на Личаківському кладовищі відреставрують десять об’єктів

10.06.2024 16:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У межах українсько-польського проєкту “Збереження культурної спадщини” відреставрують шість гробівців, каплицю та три надгробки.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

“У цьому році для реставрації обрали гробівці родини Лєвіцкіх, Кульчицьких, Арматис, Мошинських та Кіліянович. А також надгробки на могилах Петронелі Кульчицької та Йогана Шімзера. Фахівці вже приступили до робіт. Крім того, реставратори працюють над ще чотирма об’єктами, відновлювати які розпочали ще в минулому році. Це нагробок генерала Каліновського, гробівці родини Мосінг та Сіхульських. А також каплиця родини Яворських”, – розповіли в ЛКП “Музей “Личаківський цвинтар”.

На Личаківському цвинтарі реставрують гробівці та надгробки на могилах відомих людей, або ті, що мають мистецьку цінність.

Щороку об’єкти для реставрації обирає спільна українсько-польська комісія. Із 2007 року на Личаківському цвинтарі відреставрували понад 140 об’єктів, з них три – каплиці.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews