Пошкоджено камеру на Айфоні. Як виправити ситуацію?

10.06.2024 18:44   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: LvNews

Маючи в смартфонах камери відмінної якості, потреби брати в поїздку класичні фотоапарати просто немає. Ми використовуємо наші телефони для фотозйомки в будь-який час: під час важливих урочистостей, незабутніх поїздок або зустрічей з друзями. А раптом виявиться, що камера зламалася в найнесподіваніший момент? Це може бути трохи неприємно, але не хвилюйтеся. Якщо камера перестала відповідати або була пошкоджена, усунення неполадок може бути простіше, ніж ви думаєте.

Спробуйте відновити роботу камери програмним скиданням

Якщо модуль камери не має видимих пошкоджень, то спочатку варто спробувати відновити його роботу самостійно. Скидання до заводських налаштувань або примусовий перезапуск можуть бути тим кроком, який посприяє запуску камери. Для цього утримуйте кнопку живлення близько десяти секунд, поки пристрій не вимкнеться. Після повторного ввімкнення смартфона перевірте правильність роботи камери.

Видалити кеш додатка камери

Якщо програмне скидання не вирішує проблему, спробуйте видалити кеш камери і збережені дані. Відкрийте налаштування і виберіть пункт «додатки». У списку, що відкрився, виберіть розділ «камера» і зробіть примусову зупинку. Перейдіть у пам'ять сховища і натисніть «очистити кеш», а потім очистіть дані. Це звичайна процедура, яку можна зробити самостійно протягом кількох хвилин.

Оновіть програми, встановлені на телефоні

Якщо камера, як і раніше, не працює, проблема може бути в «конфлікті» встановлених програм. Переконайтеся, що всі додатки мають актуальну версію. Після оновлення перевірте, чи працює камера.

Механічне пошкодження

 Якщо на камері немає видимих пошкоджень, можна використовувати перераховані вище методи для відновлення її роботи. Однак, якщо телефон має видимий дефект, то камеру доведеться замінити. Для айфона запасні шлейфи камер та іншого периферійного обладнання шукайте за посиланням https://www.aks.ua/catalog/shleif/brand/apple. До речі, подібні проблеми трапляються з телефонами й від інших виробників, тому справні шлейфи для них знайдете тут https://www.aks.ua/catalog/shleif/.

 Через те, що заміна пошкодженого модуля не супроводжується процесом паяння та не потребує особливих навичок, замінити необхідний шлейф із камерою можна самостійно. Однак, якщо на це немає часу або бажання, то завжди процес ремонту можна довірити фахівцям сервісного центру.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews