Після реставрації часину львівської синагоги перетворять на бібліотеку

11.06.2024 12:08   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Частину львівської синагоги Якуба Глянцера після реставрації перетворять на бібліотеку. Про це 10 червня повідомила Релігійно-інформаційна служба України з посиланням на JewishNews, пише Lviv.media.

Наразі у центрі уваги волонтерів та ремісників, що займаються відновленням будівлі — історичне жіноче відділення синагоги, що перебуває у стані ремонту та реконструкції. Після закінчення робіт це приміщення стане публічною бібліотекою для дорослих і дітей, місцевих жителів та іноземних гостей, студентів та любителів історії та архітектури.

Торік у синагозі Якуба Глянцера, що розташована на вулиці Вугільній, було завершено черговий етап реставрації — відновлення стелі у Великому залі.

Львівська синагога Якуба Глянцера на вулиці Вугільній була збудована львівськими хасидами у 1844 році. Це єдина єврейська храмова будівля на Краківському передмісті, яка вціліла під час німецької окупації та збереглася до нашого часу. Після Другої світової війни її передали спортивній кафедрі Львівського поліграфічного інституту і використовували як спортзал. Майно храму розподілили між львівськими музеями. У 1989 році будівлю синагоги Глянцера передали Львівському товариству єврейської культури імені Шолом-Алейхема. 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews