У Львові стоматолог з російським паспортом переправляв ухилянтів за кордон

12.06.2024 14:45   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

30-річного львівського стоматолога затримали за незаконне переправлення ухилянтів через кордон. За 11 тис. доларів чоловік проводив “клієнтам“ інструктаж з перетину та довозив їх до прикордонних територій.

Про це повідомила пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними слідства, 30-річний підозрюваний працював стоматологом у приватній клініці у Львові. Чоловік вирішив підзаробити та почав пропонувати військовозобов’язаним чоловікам можливість виїхати з України. Спочатку зловмисник обіцяв за винагороду виготовити фіктивні документи, які допоможуть з перетином кордону.

“Проте, із прийняттям змін до законодавства у травні 2024 року, з цим виникли труднощі. Тоді чоловік запропонував військовозобов’язаному незаконно перетнути кордон поза одним із пунктів пропуску у Закарпатській області“, — розповіли у Львівській обласній прокуратурі. За 11 тис. доларів підозрюваний проводив “клієнту“ інструктаж з перетину кордону та мав довезти його до місця зустрічі з іншими спільниками.

Правоохоронці затримали стоматолога після передачі йому винагороди від ухилянта. Також працівники поліції з’ясували, що у 30-річного лікаря був паспорт громадянина Російської Федерації, який він отримав у 2014 році на тимчасово окупованій території АР Крим.

Зловмисникові повідомили про підозру в незаконному переправленні людей через кордон, суд взяв його під варту, призначивши понад 242 тис. грн застави. 30-річному стоматологові загрожує до дев’яти років позбавлення волі.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews