Син експрокурора Львівщини погорів на хабарі, працюючи у прокуратурі Дніпра

12.06.2024 14:57   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Прокурора Лівобережної окружної прокуратури Дніпра Остапа Федика звільнили з органів прокуратури через те, що його затримали на хабарі у 10 тис. доларів.

Про це повідомиляє видання 368.media.

У прокуратурі Остап Федик працював з липня 2015 року. З березня 2021 року обіймав посаду прокурора Лівобережної окружної прокуратури Дніпра. У жовтні 2023 року його затримали під час отримання хабаря у 10 тисяч доларів. Гроші він вимагав за зміну обвинувачення у кримінальному провадженні, яке розглядає Жовтневий районний суд Дніпра. Кошти передавав батько обвинуваченого.

Федику повідомили про підозру в отриманні ним, як службовою особою, неправомірної вигоди. Сам Остап Федик заявив, що батько обвинуваченого діяв з особистої неприязні, бажаючи помститися за підтримку публічного обвинувачення, а заяву про вимагання прокурором коштів подав із використанням своїх зв’язків в СБУ Дніпропетровської області.

Однак Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила звільнити посадовця. Цікаво, що прокурор Остап Федик є сином колишнього прокурора Дніпропетровської та Львівської областей Романа Федика. Роман Федик очолював прокуратуру Львівщини із грудня 2014 до березня 2016 року.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews