У ЛНМУ імені Данила Галицького студентів навчатимуть реабілітології та фізичної терапії

14.06.2024 12:36   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Напередодні початку вступної кампанії 2024 року Міністерство освіти та науки України видало ЛНАМ імені Данила Галицького ліцензії на викладання нових спеціальностей. Зокрема йдеться про “Терапію та реабілітацію”, а також “Менеджмент в охороні здоровʼя”. Про це повідомили на офіційному сайті університету у середу, 5 червня.

Раніше у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького було чотири спеціальності: “Медицина”, “Педіатрія”, “Стоматологія” та “Фармація”. З 2024 року у вступників на освітній ступінь бакалавра буде можливість обирати ще одну — 227 “Терапія та реабілітація” зі спеціалізацією 227.01 “Фізична терапія”. Навчання за новою спеціальністю триватиме чотири роки.

В університеті додали, що для вступу на “Терапію та реабілітацію” , на відміну від інших спеціальностей, не потрібно мати конкурсний бал 150. Для вступу потрібно мати результат НМТ, складеного з 2022 по 2024 рік, чи ЗНО за 2021 рік.

Для вступників на магістратуру ж до спеціальності 073 “Менеджмент” додали освітню програму “Менеджмент в охороні здоровʼя”. Термін навчання —1,5 роки, а форми — денна та заочна. На обох нових спеціальностях є по 50 місць для студентів..

Також ЛНМУ імені Данила Галицького став одним із трьох медичних вишів, який подав документи на ліцензування нової спеціалізації 224.02 “Протезування-ортезування” Цю спеціальність також можуть включити до конкурсних пропозицій 2024 року. 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews