На Львівщині суд примусово заборонив діяльність проросійської організації Медведчука

14.06.2024 18:42   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Суд заборонив діяльність декількох проросійських громадських організацій Віктора Медведчука, причетних до підготовки державного перевороту в 2022 році. Під забороною опинилися кілька ГО, зокрема й львівська організація ”Соборне козацтво” “Львівський округ”.

Про це повідомили у Службі Безпеки України.

Представники цих пов'язаних з Віктором Медведчуком організацій планували допомогти агресору захопити Київ, а згодом і всю територію України, синхронізувавши свої дії з повномасштабним вторгненням Росії. Вони мали намір провести “національні збори”.

“Для цього представники цих організацій мали ініціювати проведення в Києві так званих «національних зборів». Під час «з’їзду» планувалося оголосити ультиматум вищому військово-політичному керівництву України щодо «відсторонення від влади». У разі відмови – зловмисники мали намір захопити ключові держустанови у Києві та інших регіонах держави. Для цього планували сформувати бойові групи, до складу яких мало увійти понад півтисячі озброєних осіб”, — йдеться у повідомленні.

Однак СБУ вчасно викрила ці наміри і затримала трьох організаторів на початку вторгнення, згодом вони були засуджені до тюремних термінів. А нещодавно за матеріалами СБУ суд постановив ліквідувати всю мережу — заборонити та примусово розпустити 8 проросійських організацій Медведчука, серед них львівське “Соборне козацтво” “Львівський округ”.

Окрім львівської організації в переліку заборонених також фігурують:

  1. “Соборне козацтво” “Сумський округ”
  2. “Київський округ”
  3. “Баришівська станиця”
  4. “Харківський округ”
  5. Міжнародна громадська організація “Ми народ України”
  6. Всеукраїнська громадська організація “Всеукраїнське гетьманське козацтво імені Івана Богуна”

За даними аналітичної системи YouControl “Соборне козацтво” “Львівський округ” зареєстроване у Новояворівську, а його керівником є Борис Королевич.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews