Науково-практична конференція з реабілітації військових та переселенців відбулася на Рівненщині

17.06.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Щорічно в Україні й, зокрема в Рівненській області, зростає кількість людей зі стресовими розладами. На жаль, це результат багатьох викликів, з якими зіткнулось наше суспільство.

Так, найбільш вразливими категоріями наразі є військовослужбовці, що пережили травматичний досвід, та вимушені переселенці.

Шляхи розвитку реабілітації людей з такими станами обговорили під час науково-практичної конференції «Медико-психологічна реабілітація та соціальна адаптація учасників бойових дій та вимушених переселенців». Захід відбувся у Рівненському обласному центрі психічного здоров'я населення.

- Минулоріч на Рівненщині офіційно виявили 559 осіб із розладами пов’язаними зі стресом, тобто посттравматичний стресовий розлад, гостра реакція на стрес та інші. Це на 76,4% більше в порівнянні з попереднім роком. Кількість подібних звернень постійно збільшується, тож необхідно розширювати й можливості для допомоги таким людям, - зазначив перший заступник голови РівнеОДА Сергій Подолін, який взяв участь у конференції.

Нагадаємо, в майже півтори сотні медзакладів області можна отримати безкоштовну послугу з ментального здоров'я. Її надають близько 400 лікарів на первинному, вторинному та третинному рівнях.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews