Каьмін вніс зміни до критерій для визначення критично важливих підприємств і бронювання військовозобов’язаних працівників

17.06.2024 18:39   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Кабінет Міністрів України вніс важливі зміни до Постанови від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час». Вона регулює порядок і критерії віднесення підприємств до категорії критично важливих під час особливого періоду, а також процедури бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану.

Постанова Кабінету Міністрів України від 05.06.2024 № 650 від 05.06.2024 року «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану» передбачає кілька ключових нововведень, які спрямовані на цифровізацію та спрощення процесу бронювання.

«Одним з нововведень, яке регулює постанова, – є здійснення бронювання списків військовозобов’язаних через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (Портал Дія) – Є-бронювання. Цей механізм спростить процедури бронювання, скоротить строки розгляду звернення та зникне необхідність погодження бронювання працівників підприємств з Міноборони. Очікується, що Є-бронювання впровадять через місяць після належного врегулювання технічних можливостей», – прокоментував керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

Відтепер військовозобов’язані можуть отримати бронювання незалежно від їхнього військового звання, віку та військово-облікової спеціальності. Це дозволить значно більшій кількості працівників отримати бронювання та звіряти свої військово-облікові дані з обліковими документами Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Підлягають бронюванню тільки ті працівники, які здійснили уточнення даних щодо перебування на військовому обліку, про що керівник підприємства повинен повідомити в обґрунтуванні, яке подається разом з іншим пакетом документів.

Також змінено строк бронювання для працівників критично важливих підприємств з 6 до 12 місяців.

Відтепер заброньованими можуть бути кінцеві бенефіціарні власники підприємств, які не є їх працівниками, та члени наглядових рад суб’єктів господарювання, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави і вартість активів яких за даними останньої фінансової звітності або річний розмір чистого доходу яких перевищує 200 млн. гривень. Також до списку включені працівники протезно-ортопедичних установ за умови виконання ними не менш як 50% норми робочого часу протягом останніх трьох місяців. І надалі залишено ліміт 50% від всіх військовозобов’язаних осіб, що можуть бути заброньовані. Також втрачена можливість бронювання працівників підприємств, установ організацій, які є виконавцями мобілізаційних завдань (замовлень).

Детальніше зі змістом постанови Кабінету Міністрів України від 05.06.2024 № 650 можна ознайомитись за посиланням.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews