Скільки коштують Львову закордонні поїздки команди Садового

17.06.2024 22:44   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Лише у 2022 році міський голова Львова Андрій Садовий та його заступники здійснили 17 закордонних поїздок, 6 з яких – безпосередньо мер.

Про це повідомив місцевий політик Володимир Гірняк.

“Проаналізував закордонні поїздки львівського мера та його заступників протягом двох з половиною воєнних років і дійшов висновку, що непосидючості Садового з челядниками могли б позаздрити навіть Колумб з Магеланом. Але між ними є одна принципова різниця. Мандри знаменитих мореплавців поповнювали казну європейських імперій, а вояжі львівських можновладців її тільки спустошують“, – зазначив Гірняк.

Зокрема, у 2022 році львівські чиновники відвідали Париж, Рим, Амстердам, Брюссель, Лугано, Тірану, Ліберець, Тбілісі та Ватикан.

“Про міста сусідньої Польщі я згадувати навіть не буду, бо до них наші чиновники їздять щороку, як по святу воду. Найвеселішим ж, певно, був 11-денний (!) вояж Сергія Кіраля на райський острів Балі, де, за офіційною інформацією, він брав участь у конференції на тему “Просування інноваційного, інклюзивного та спільного зростання”. Невідомо, що там “назростав” заступник Садового, але львівському бюджету це обійшлося у 90 тисяч гривень”, – додав Гірняк.

У 2023 році посадовці Львівської міськради здійснили 43 закордонні відрядження, з яких 17 – на рахунку Садового. Чиновники побували у Сан-Франциско, Венеції, Марселі, Вінніпегу, Лондоні, Розумі, Лейпцигу, Сеулі, Відні, Каннах, на португальському курорті Кашкайші, у Рейк’явіку, Брюсселі, Давосі, Токіо, Кобе, Стамбулі, Вільнюсі, Каунасі, Таллінні.

За півроку 2024-го керівники Львова вже побували у 19 закордонних відрядженнях, у вісьми з яких – безпосередньо Садовий. Керманичі міста відвідали Франкфурт-на-Майні, норвезькі Осло і Берген, бельгійські Мехелен і Гент, Нью-Йорк, Вашингтон, Канни, Токіо, побували на Тайвані та в британському Стейнінгу.

“Ви запитаєте, за чий кошт всі ці пілігримства, які обходяться в тисячі доларів і євро? Та, очевидно, що в більшості випадків за наш із вами. Але це не було б суттєвою проблемою, якби громада міста мала розуміння, на біса це все. Щоби Колумб привіз індіанські скарби, в його кораблі потрібно було інвестувати. Золота Садового ми поки що не бачимо. Зрештою, мер міг би зняти напругу, прозвітувавшись перед громадою про результати своїх мандрів. Але Садовий вже давно вважає, що пояснювати що-небудь львів’янам – це приниження його гідності“, – підсумував Гірняк.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews