Артур Горбенко склав повноваження командира львівської 125 бригади ТрО

18.06.2024 12:44   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

ДБР розпочало розслідування службової недбалості командування бригади, яка спричинила прорив на Харківщині.

Генерал-лейтенант Артур Горбенко, командир 125-ї окремої бригади територіальної оборони, якій у Мережі закидали вину у провалі оборони на Харківщині, повідомив про завершення роботи на посаді, повідомляє пресслужба бригади.

“Шановні воїни 125-ї окремої бригади територіальної оборони Сухопутних військ Збройних сил України, дорогі побратими. Сьогодні завершується більш ніж дворічна наша з вами спільна служба в 125-й окремій бригаді територіальної оборони”, – зазначив генерал Горбенко.

Він уточнив, що продовжить службу в лавах Збройних сил України, але не сказав, на якій посаді.

Раніше проти командування 125-ї та інших бригад Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження через недбале ставлення до служби. Журналіст Юрій Бутусов писав, що бригада була погано укомплектована і озброєна, її підрозділи відійшли з позицій, що призвело до прориву російської армії на Харківщині.

«Командованню 125-го львівської бригади територіальної оборони передали велику полосу оборони – 45 кілометрів. Бригада з середини 2022 року постійно у бойових діях. Вона ніколи не воювала повним складом. Вона постійно воювала окремими підрозділами, окремими батальйонами. І так само дуже дивно вивели 125-ту бригаду і на північ Харківщини. Вивели тільки правління бригади і два батальйона, ну і роту ударних безпілотників. Все. Артилерії своєї штатної в 125-й бригаді оборони нема взагалі. І такій бригаді дають фронт в 45 кілометрів. Бригада розтягнулась тонким ланцюжком опорних пунктів, звичайно, були і великі проміжки між позиціями, і дуже низька чисельність людей на позиції. Я вже не кажу про їхній вік, боєві якості, досвід. Вогневі засоби були також дуже обмежені», – писав Бутусов.

Слідчі з’ясували, що підрозділи 125 бригади залишили бойові позиції під час штурмових дій росіян у травні на Харківщині. ДБР висунуло командуванню 125 бригади звинувачення в тому, що «не організувало належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати позицій, військової техніки та особового складу підрозділу». Командування бригади назвали ці заяви неправдивою інформацією та ІПСО.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews