Щорічну доповідь Уповноваженого ВРУ з прав людини презентували в Рівному

20.06.2024 09:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews
 

Торік удвічі зросла кількість звернень до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і склала понад 95 тисяч. 

Ключова категорія заявників - родини військових та переселенці. 

Такі дані оприлюднили під час презентації щорічної доповіді про роботу офісу Омбудсмана перед громадськістю Рівненщини.

«Минулий рік став ще одним роком випробовувань механізму захисту прав людини в Україні. Ми продовжуємо шлях інтеграції до Євросоюзу, проте маємо бути згуртованими всередині держави, аби захищати інтереси людини. Для цього розвиваємо мережу регіональних представництв. Стаємо ближчими до людей. Саме тому кількість звернень невпинно зростає», - повідомив під час онлайн-звернення Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець.

До офісу Уповноваженого надійшло понад 2193 звернення від жителів Рівненської області. Область посідає 17-те місце з такою кількістю. 

«Переконаний, що Рівненщина у синергії із регіональним представником Уповноваженого рухається у правильному руслі. Проте, наскільки дотримуються цих прав, ти розумієш, коли поспілкуєшся з колишнім військовополоненим чи з людьми, які приїхали з прифронтових територій. Сьогодні Рівненщина прийняла більше 80 тисячі ВПО і те, що більшість залишилася у нас, і є індикатором дотримання їхніх прав», - зазначив у своєму виступі начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Доповідь Уповноваженого ВРУ з прав людини презентував регіональний представник у Рівненській області Олександр Корнійчук.  До обговорення доповіді Омбудсмана долучилися представники влади, правоохоронних органів, громадських та правозахисних організацій. Зокрема, говорили про подолання викликів воєнного часу.

Контакти Уповноваженого ВРУ з прав людини:

• електронна пошта – hotline@ombudsman.gov.ua

• поштова адреса – 01008, м. Київ, вул. Інститутська, 21/8

• гаряча лінія – 0800-50-17-20

Адреса представництва на Рівненщині – Майдан Просвіти, 1, тел. +38 (068) 992-58-58.

Пресслужба РівнеОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews