У Львові на території промзони збудують новий житловий комплекс

20.06.2024 20:04   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Компанія "Арія авто" просить у Львівської міськради погодити проєкт на земельну ділянку, згідно з яким на вул.Дж. Вашингтона, 7 планують збудувати новий багатоквартирний житловий будинок з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Відповідний документ оприлюднили 20 червня на офіційному порталі міської ради Львова.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,59 га на вулиці Дж. Вашингтона, 7. На території вже розташовані адмінбудівля, цех і матеріальний склад, які належать компанії "Арія авто". Право власності вона набула у 2023 році, до цього з 2008 року будівлями володіли декілька інших компаній власника "Арія авто".

Нещодавно, у лютому цього року, міська рада прийняла рішення про поділ початкової земельної ділянки 0,65 га. Частину 0,59 га було вирішено передати в оренду "Арія авто", а меншу ділянку 0,06 га — страховій фірмі "Гарант і Я". Тоді ж компанія "Арія авто" звернулась до мерії з проханням погодити дозвіл на розробку проєкт землеустрою цієї землі, а зараз вже просить погодити цей проєкт.

Згідно з документацією, на ділянці планують збудувати багатоквартирний житловий будинок з об'єктами торгівлі, розваг та ринку. Для цього, компанія просить у міськради укласти договір оренди на землю терміном на 10 років. З пояснювальної записки до проєкту ухвали відомо, що орієнтовна орендна становитиме 856 тис. грн на рік.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Арія авто" створили понад 16 років тому у Львові. Компанія займається торгівлею автомобілів, а її власником є Ярослав Хариш, якому також належать інші відомі автомобільні компанії “Алекс Со”, “Арія Моторс”, “Вулик” та "Гарант і Я".


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews