На Львівщині фірма учасника «бурштинової схеми» Руденка видобуватиме пісок

20.06.2024 22:16   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Власник ТОВ «Амберкінг сенд» Роман Руденко був серед компаньйонів нардепа Бориса Розенблата у справі про незаконний видобуток бурштину.

Державна служба геології та надр України продала з аукціону, що відбувся 12 червня, спецдозвіл на видобування піску на Яворівщині. Переможцем торгів стала фірма Романа Руденка з Житомирщини – учасника так званої бурштинової схеми нардепів Максима Полякова і Бориса Розенблата, пише ZAHID.NET.

Стартова ціна спецдозволу на розробку і видобуток піску на Жорниській ділянці у Яворівському районі Львівщини, що за 800 м від села Жорниська, становила 602 тис. грн. Термін дії спецдозволу – 20 років. Площа ділянки – 25,1 га.

За лот змагались чотири фірми: «Італі Фром», «Амберкінг Сенд», «Вертеп» і ФОП Олег Дмитерко. «Амберкінг Сенд» запропонувала за спецдозвіл 8,1 млн грн і стала переможцем торгів, наразі очікується підписання договору між нею і Державною службою геології та надр України.

ТОВ «Амберкінг Сенд» зареєстроване, за даними сервісу YouControl, рік тому в Києві. Основний вид діяльності – видобуток піску, гравію, глин. Власником фірми є Роман Руденко з Радомишля на Житомирщині. Йому також належать фірми «Амберкінг Юкрейн», «Амберпром», «Амбер-груп» та низка інших, що видобувають корисні копалини.

У 2017 році Роман Руденко був учасником так званої бурштинової справи. Ідеться про вимагання й одержання хабаря за сприяння іноземній компанії у видобуванні бурштину в Україні. Головними фігурантами справи були тодішні нардепи Борис Розенблат і Максим Поляков. Роман Руденко був на записах, оприлюднених НАБУ: Борис Розенблат представляв його своїм компаньйоном, який мав організувати задуману нардепами справу. У жовтні 2018 року справу передали до суду, ї розгляд триває досі.


Утім, САП не оголошувала Руденку про підозру і відпустила його за добу після затримання.

Станом на 2023 рік Роман Руденко вже був засновником низки компаній, що легально придбали з аукціонів 18 спецдозволів на видобуток бурштину в Житомирській і Рівненській областях.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews