Ще один заклад для діток з інвалідністю може з'явитися в Рівненській області

21.06.2024 12:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Навчально-реабілітаційний центр в селищі Клевань Рівненської обласної ради - таку назву може отримати Спеціальна школа №2 в селищі Клевань.

Питання щодо зміни типу та перейменування одного із обласних комунальних закладів освіти вивчають в обласній раді. Сьогодні його обговорили депутати постійної комісії з питань гуманітарної політики під головуванням Алли Черній.

З відповідною пропозицією до РОР звернувся департамент освіти і науки облдержадміністрації.  Як пояснив його директор Петро Коржевський, такі зміни можливі за умови, що в закладі перебуватимуть діти з більш ніж двома нозологіями. До прикладу, дитинка має проблеми з опорно-руховим апаратом, а також проблеми із зором чи слухом.

Як поточнила голова простійної комісії Алла Черній, йдеться про важкі нозології, з якими дитина не може відвідувати загальноосвітню школу, навіть таку, де є інклюзивні класи та працюють асистенти вчителів. Натомість - потребує допомоги фахівців спеціалізованих закладів, які володіють необхідними методиками навчання та розви тку. А працівники Спеціальної школи №2 у Клевані мають таку спеціальну освіту і знають, які реалітаційні заходи застосовувати для кожної окремої нозології.

- Важливо, щоб у цьому навчально-реабілітаційному центрі могли навчатися діти з різних районів області. Адже за підсумками наради, яку ми нещодавно провели з керівниками спеціальних шкіл, стало відомо, що попит на такі навчально-реабілітаційні послуги на Рівненщині досить високий. Тож потреба у такому закладі є, - зауважила Алла Черній.

У той же час, щоб втілити цей задум в життя, відповідно до частини 2 статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», необхідно провести громадське обговорення. Це передбачає проведення нарад, круглих столів, конференцій, семінарів, зустрічей, зборів, щоб упродовж року вийти на узгоджений варіант щодо типу закладу та послуг, які він надаватиме.

Відповідний проєкт рішення щодо таких громадських слухань члени комісії рекомендували винести на розгляд сесії 28 червня.

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews