Вартісь шкільних сніданків та обідів на Рівненщині може бути зміненою

21.06.2024 14:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews
 

На Рівненщині продовжують імплементувати реформу в системі здорового шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська. Усі подальші кроки та впровадження вже прописані в обласній програмі, яка діятиме до 2025 року. 

«Хтось може сказати, що під час воєнного стану не час дбати про шкільне харчування. Утім, зміни, які розпочалися у 2020 році, мають безліч позитивних відгуків від дітей та батьків, адже вони позначаються на здоров’ї учнів. Здорове харчування - це те, без чого неможливо сформувати здорове освітнє середовище в Новій українській школі», - сказав повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час наради з освітянами, головами районів та громад.

Розглянули питання, які стосуються затвердження місцевих програм, встановлення вартості та модернізація харчоблоків.

Звернули увагу на результати моніторингу, здійсненого командою реформи шкільного харчування щодо вартості порцій. На Рівненщині цей показник є одним з найнижчих. Найменша вартість харчування – 20 грн, (Деражненська, Ярославицька ТГ), найвища – 50 грн (Вербська, Тараканівська, Березнівська ТГ).

Тим часом, відповідно до розрахунків Департаменту освіти і науки Рівненської ОДА з урахуванням норм та вартості основних груп продуктів, середня вартість разового гарячого харчування повинна становити 40 гривень за сніданок і 58 гривень за обід. 

Директор профільного департаменту Петро Коржевський додав, що у минулому навчальному році кількість учнів 1-4 класів становила 54 111 осіб. Із них безоплатним гарячим харчуванням охоплено лише 48%. Наголосив, що цей показник має бути 100%.

Учасники наради також обговорили конкурс проєктів щодо модернізації харчоблоків.

У підсумку, Сергій Подолін доручив до 15 серпня затвердити місцеві програми шкільного харчування. Привести у відповідність вартість харчування до рекомендованої нижньої межі.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews